Utolsó kommentek

  • van-e szándék: "Egy új számítógépes szimuláció eredményeként feltételezhető, hogy a Napunkhoz hasonló fiatal csillagok sugárzása réseket hoz létre a protoplanetáris korongokban, melyek aztán megszabják az óriásbol... (2012.04.18. 13:46) Orbán, a kozmosz és az Új Ember kovásza
  • DRD4: @Lólábfi Horgász SC.: Ja, én már arra is gondoltam, hogy Simicska maga rendelte meg ezt a módosítást. Múltkor olvastam valamelyik pályázat ismertetőjében, hogy főkivitelező Közgép, alvállalkozó: Str... (2012.04.16. 13:16) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • Lólábfi Horgász SC.: @tetovaoda: Simicska nem zár el semmit, ahogy a Fidesz sem. Azért, mert kellenek egymásnak. Simicska csak addig nagyfiú, amíg hozzá vannak irányítva a pénzcsapok és a Fidesz meg csak addig (hiszen e... (2012.04.16. 13:00) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • DRD4: Ügyesek a fiúk. A nagy pofátlanságok (Némethné minisztersége, az állatorvos tanácsadó kinevezése)után szvsz nem fog nagy megrázkódtatást előidézni a közéletben, ha írás van arról, ami többé-kevésbé ... (2012.04.16. 12:49) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • tetovaoda: Lólábfi, helyettem is elmondtad a lényeget. Nagy valószínűséggel az volt az indítéka annak a bizonyos törvénynek, hogy kiugrasszák a politikai ellenfél nyulait a bokorból. Kérdés már csak az, hogy S... (2012.04.16. 12:46) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • Utolsó 20

Zsidók lépéselőnyben!

2012.04.11. 00:21 Új Köztársaság

 

Azt írja blogjában Scheiring Gábor, az LMP képviselője, hogy a Jobbik egyik honatyja szerint "Hitlernek mindenben igaza volt, csak az eszközben tévedett kicsit", merthogy "ezzel a holokauszttal" hatalmas fegyvert adott a zsidók kezébe. Itt közbeszúrta, hogy "sátán népe, mert én ezt gondolom a zsidókról", elég lett volna őket kirakni Európából, folytatta, merthogy "nem európai nép".

Namost, Scheiring a felháborodás nemes pírjával és jogosan emelt hangon emígy kommentálja a fentieket: "Kedves (sic!) náci képviselőtársak: csatoljatok harcimentét, fogjátok a Mein Kampfot és a sámándobot, és lovagoljatok el egy kiadós szellemi-erkölcsi továbbképzésre - kezdhetnétek mindjárt a Bibliával. Vagy ha már az olvasás meghaladja a képességeiteket, és ragaszkodtok a fajgyűlölethez, akkor - hogy is szoktátok mondani a melegek kapcsán - legalább ne a szemem előtt csináljátok."

 

E civilizált felkérésnek a hatásfoka 0,0 és 0,1 között fog konvergálni. Alig hihető, hogy a Jobbik ettől megrendülve eltűnik Scheiring radarjáról (fading out of view), és sámándobokat döngetve, Bibliákat lengetve robog a szellemi-erkölcsi továbbképzésre. Ez nem fog megtörténni.

 

Amúgy is, miért jobb, ha ezek a kijelentések kocsmákban, focipályákon, villamoson, munkahelyeken, pilótafülkékben hangzanak el, netán iskolákban is, de Scheiring érzékelési mezején kívül? Valóban úgy hiszi képviselő úr, hogy a Parlament szűzi harmatát illetlenség ilyesmivel szétfröcskölni, ellenben a köznapi életet, a mindennapokat tetszés szerint, csak éppen ne lássuk? Ne legyünk pünkt ott? Legyünk mázlisták, hogy nem halljuk?

 

Ez olyasmi, mintha Herr Fischer fűszeres mamuszban és háziköntösben lebotorkál az utcára és azt mondja az SS-legénynek a Kristályéjszakán, hogy volna kedves azt a zsidót a másik utcában ütlegelni, mert a feleségének 1927 óta tartós migrénje van, porokat szed rá, és amúgy is frappírozza az ilyesmi, mert kislány korában pofon ütötte a postás, és azóta halmozottan éli át a tettlegességet. Odébb ment volna ettől az SS? Eltekintett volna a további ütlegtől? Netán visszaszólt volna? A válaszok helyes sorrendje: nem, nem, igen. Rövid töprengés után azt felelte volna Fischernek, hogy tartsa a pofáját, mert ő is kaphat egyet. (Wenn Sie meine alle pero einbekommen, würde? - mondaná, ha nem egy zsidótól származna, 50 évvel később...)
 

Inkább, ha már Scheiringnek megadatott a képviseleti demokrácia ritka kiváltsága, hogy tartósan egy légtérben létezhet és kommunikálhat ezekkel az urakkal, tehát nem kell egyenként felkeresnie őket a tudás bőséggel áradó forrásával, elkezdhetné a szellemi-erkölcsi felvilágosítást saját maga is, öntevékenyen, például így.

 

Enyhén jobbra fordul, majd kissé emelt, figyelemkeltő, de nem rikácsoló (ez nagyon fontos!!!) hangon szól: "Te hülye fasz, neked nem szóltak, hogy a zsidók ezer évvel előbb jöttek Európába, mint mi?"

 

Ezt az alaptézist aztán lehet folytatni, bővíteni, és kellő fogadókészség esetén, kihasználva a pillanat varázsát, mint amikor angyal száll át a termen, további tudnivalókkal gazdagítani.

 

De igazából ennyi is elég. Persze nem muszáj, viszont kötelező.

SzéF 

 

Címkék: jobbik zsidók sátán holocaust scheiring népe


9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkoztarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr714382158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delano 2012.04.11. 00:40:03

Nagyon jó cikk, gratula.

Lólábfi Horgász SC. 2012.04.11. 07:55:13

Megérne egy misét Scheiring felháborodását elemezve az is, hogy vajon ezeknek az idézett mondatoknak miért nincsen megnevezett alanya? Mi az, hogy egy "jobbikos képviselőtársam?" Igazat mond Scheiring Gábor? Tényleg ezt mondta "egy vitában" a "kedves náci" (sic!) képviselő? Akkor miért titok a neve? Ez az a párt (az LMP), amelyiknek egyik vezetője, Schiffer az EFFOT-on parolázott és kvaterkázott a "kedves nácikkal" és ugyancsak ez a párt (az LMP) az, aminek egyik képviselője (Karácsony, ugye emlékszünk a javaslatra?) simán képes lenne célirányosan együttmáködni a "kedves nácikkal". Ugye, hogy nem Lehet Más? Nem, hogy megújítani, művelni sem sikerül a politikát ezeknek az Éppen Ugyanolyan fiúknak.

van-e szándék 2012.04.11. 08:34:39

@Lólábfi Horgász SC.: ez az igazi kérdés: mi a neve a nácinak?

Papirius Cursor 2012.04.11. 08:44:03

@Lólábfi Horgász SC.:

A náci pontos elnevezésén lehet vitázni, de mindenki tudja, mit értünk alatt. Lehet újnyilas, neonáci és effélék. Radikális nem lehet, mert az progresszív erőknek van fenntartva, akik pozitív célokért lépnek fel a szokottnál nagyobb erőkifejtéssel.

Scheiring képviselő súlyos kognitív disszonanciában szenved. Nyilván jóakaratú és civilizált ember, aki elutasítja ezeket a rémséges szövegeket, gondolatokat és megjelenítőiket, de mivel a politika egy akolba terelte őket, ezért óvatoskodik. Vajon miért? És miért óvatoskodnak a többi pártok is, ilyen vagy olyan mértékben, de valamelyest mindegyik. Félnek-e valamitől? Vagy egyszerűen csak nem akarják a parlamenti status quo-t túlzottan megbolygatni? Vagy ami a legrosszabb: a Jobbikban olyan erőt látnak, ami a Fidesz ellen alkalmasint felhasználható, akár egyedi aktuális ügyekben, akár stratégiailag.

Ha ez utóbbiról van szó, és Scheiring is csak kiküldené a csúnya antiszemita szövegeket a házból, de ezzel meg is elégedne, akkor nagy a baj.

Lólábfi Horgász SC. 2012.04.11. 08:54:06

@Papirius Cursor: Nagy a baj. Nem csak ezért, de ez is jelzi. A parlamentben szereplő összes párt eljátszotta minden hitelét és a rendszerváltás óta mindegyik tett és mondott napi érdektől vezérelve annyi tragikus dolgot és azoknak mindnek az ellenkezőjét, (lásd a lehet-e pártpolitikus az elnök vitát)hogy mára nem érdemes meghallgatni mit mondanak. Előre meg tudom mondani. Az új pártok pedig - a Jobbikot nem számítva, mert én tényleg nem számítom őket sehová, hiszen mert nácik) - szépen belesímultak ebbe a közegbe. Antall egyetlen, tragikus nagy hibája (Csurkáékat az MDF pártérdekétől hajtva hagyták a kebleiken belül kifejlődni, infrastruktúrával támogatva őket, hogy csak az Antallék szerint megfelelő pillanatban robbantsanak) ide vezetett. A szélsőséges pártokkal való viszony kérdésében - ezzel együtt a rasszizmus, antiszemitizmus, cigányjogok ügyében - nincs konzekvens, követhető modell. Ha csak az nem, hogy kedvünkre válogatunk: ha hasznos nekünk, támadjuk, ha nem, akkor kussolunk. Az eredmény siralmas.

Papirius Cursor 2012.04.11. 14:46:05

@Lólábfi Horgász SC.: Egyet vagyunk értve. A politikai elit e téren nyújtott, egymásra épülő és egymás gyávaságait harmonikusan kiegészítő teljesítménye lehangoló.
Érdekes, más területeken komoly teljesítményeket üdvözölhettünk, de ez itt a bukás maga.

Néhay 2012.04.13. 13:15:27

@Lólábfi Horgász SC.:

Felesleges! Könnyen ráismerhetünk Zagyva Gyula képviselő úr(?)ra...!
Mivel én nem Scheiring Gábor vagyok, ennélfogva engem ez az illető náci pribék nem tud beperelni és bizonyítékokat követelni!
SG. pusztán ezért nem nevezi meg!

Lólábfi Horgász SC. 2012.04.13. 13:21:00

@Néhay: Nem, egyáltalán nem felesleges, hanem kötelező. Nácikkal szemben nem alkalmazunk demokratikus normákat, főleg pedig akkor nem, ha ők maguk ezeken a normákon kívül helyezik magukat. Scheiringet senki sem kötelezte beszédre, de ha mond valamit, akkor legyen képes azt megvédeni. Így ugyanis csak duma.

Néhay 2012.04.13. 13:44:02

@Lólábfi Horgász SC.: Ők viszont, adott esetben nagyon is rutinosan élnek, demokratikus, törvényadta, emberi jogaikkal, például az elégtétel és bizonyíték követelésével, bíróság útján! Miközben szemrebbenés nélkül tagadják le mindazt, amit tettek, vagy mondtak!

Még hasznukra is lenne a dolog, mert az amúgy nélkülözött, ám annyira óhajtott médianyilvánosságot biztosítaná nekik!
süti beállítások módosítása