Utolsó kommentek

  • van-e szándék: "Egy új számítógépes szimuláció eredményeként feltételezhető, hogy a Napunkhoz hasonló fiatal csillagok sugárzása réseket hoz létre a protoplanetáris korongokban, melyek aztán megszabják az óriásbol... (2012.04.18. 13:46) Orbán, a kozmosz és az Új Ember kovásza
  • DRD4: @Lólábfi Horgász SC.: Ja, én már arra is gondoltam, hogy Simicska maga rendelte meg ezt a módosítást. Múltkor olvastam valamelyik pályázat ismertetőjében, hogy főkivitelező Közgép, alvállalkozó: Str... (2012.04.16. 13:16) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • Lólábfi Horgász SC.: @tetovaoda: Simicska nem zár el semmit, ahogy a Fidesz sem. Azért, mert kellenek egymásnak. Simicska csak addig nagyfiú, amíg hozzá vannak irányítva a pénzcsapok és a Fidesz meg csak addig (hiszen e... (2012.04.16. 13:00) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • DRD4: Ügyesek a fiúk. A nagy pofátlanságok (Némethné minisztersége, az állatorvos tanácsadó kinevezése)után szvsz nem fog nagy megrázkódtatást előidézni a közéletben, ha írás van arról, ami többé-kevésbé ... (2012.04.16. 12:49) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • tetovaoda: Lólábfi, helyettem is elmondtad a lényeget. Nagy valószínűséggel az volt az indítéka annak a bizonyos törvénynek, hogy kiugrasszák a politikai ellenfél nyulait a bokorból. Kérdés már csak az, hogy S... (2012.04.16. 12:46) Simicska-ügy: a vég kezdete?
  • Utolsó 20

Négerek a parlamentben

2012.04.11. 15:55 Új Köztársaság

SzéF

Úgy fest, hogy 2014-től robbanásszerűen megnő a regény- és drámaíró, költő, zenész, színész, versmondó, operaénekes, szobrász és portréfestő, filmrendező valamint a legnagyobb prímszámot illetve az amazonasi zöldszemű békacápát kutató parlamenti képviselők száma, mivel más kereső tevékenységet a gombnyomogatás mellett nem vállalhatnak majd.

És ez jó dolog. Ennek nagyon lehet örülni.

Például írhatnak majd szonettet, tonnaszám. Ez új iparágat fog létrehozni, mert a képviselő persze nem tud szonettet írni, hisz' fingja sincs a jambusokról és egyéb hülye kellékeiről e versformának (abab abab cdc dcd), ezért meg fog kérni stikában írókat (néger, stróman, horse), hogy pár ezer forintért gyártsanak neki szakmányban szonettet, ezeket Lászlóné minisztériumával kiadatja, a jogdíjat zsebre vágja, és máris mindenki jól járt.

Ennek folytán gyökeres változások tanúi  lehetünk majd a közviták stílusában is. A házelnök a Nessun Dormát énekelve nyitja meg az ülést, majd a szólásra emelkedő szocialista frakcióvezetővel tercel neki a guardi le stelle che tremano d'amore, e di speranza! sorhoz. Az LMP szónoka így kezdi a miniszterelnökhöz címzett interpellációját: Já kvám pisú... A fideszes frakcióvezető hatalmas kivetítőn mutatja be gonzó stílusú tényfeltáró riportját a hódmezővásárhelyi ERSTE bankfiók viselt dolgairól, amiért helyben Prima Primissima díjjal jutalmazzák.

Wittner Mária csinos haikuban ecseteli a kommunista múltat, ezt Vona Gábor lágy pasztellbe álmodott önarcképének leleplezése követi, hangulatos szoci lantkísérettel. A terembe háromezer közmunkás egy irdatlan carrarai márványtömböt cipel be, melyből Semjén Zsolt ott, helyben megfaragja a "Többletjövedelmeitől megfosztott népképviselő" megrendítő alakját, melyet a házelnök intézkedésére haladéktalanul a Károlyi szobor helyére vitetnek, szolgabírák, zászlósurak és nádorispánok színpompás karéjától övezve.

A fellépő művészek természetesen a parlamenti pénztárban azonnal felvehetik szerzői és előadói jogdíjaikat.

A Ház magas szellemi példája jótékony záporként öntözi meg a közélet és a mindennapok csonttá szikkadt talaját. Művészet, irodalom új életre kel, és Budai Gyula verseskötetét szorongatni randira menet: Bíbor merengések Calabria szent nyomorúságáról (a CBA kiadásában), az lesz majd igazán kúl.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujkoztarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr364383091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása